Snollebollekes

Snollebollekes
Release date
01 January 1970
Snollebollekes
01 January 1970 |

Snollebollekes werd geboren onder de rook van Oirschot. Een oplettende platenbaas in het zuiden des lands merkte dit talent snel op en haalde hem terug naar het Brabantse land waar een ontmoeting met Jurjen Gofers en Dj Maurice volgde.

Hun eerste hit ”Vrouwkes” (welke ondertussen meer dan 2 miljoen keer bekeken is op YouTube) werd in 2013 verkozen tot ”Partyhit of the Year”.

Hierna kregen de mannen een megacontract aangeboden waar Justin Timberlake en Lady Gaga jaloers op zouden zijn en ontstond de opvolger ”Snollebollekes” (schudden met da kontje) die wederom insloeg als een Bom. Dit was de Carnavalskraker van 2014 en is ook al zo’n 1 miljoen keer bekeken op internet. In veel hitlijsten stonden deze liedjes bovenaan en zelfs in Belgi? werd deze plaat veel gedraaid op landelijke radiostations.
Sinds begin 2014 speelt Snollebollekes menig zaal plat en ook de zomertour door Spanje en Portugal was een weergaloos succes.

Kers op de taart was de uitreiking van de BumaNL award voor beste single van het jaar voor “Vrouwkes”. Verder heeft Snollebollekes nog meer hits uitgebracht. Denk aan Links Rechts, Springen Nondeju en Hoempapa.